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Registros recuperados : 3 | |
1. | | FEIPPE, A.; MULLER, I.; ECHEVERRÍA, G.; LAMARCA, N.; CHIESA, N.; VIÑAS, I.; ALBIN, A.; TEIXIDO, N. Evaluación y promoción de la calidad de la carne y otros productos agroalimentarios uruguayos en base a los estándares de calidad de la Unión Europea y en función de los distintos sistemas productivos del Uruguay. Componente frutas: Manzana y Citrus Montevideo (Uruguay): INIA, 2007. 58 p. (INIA Serie Técnica ; 163) Ejecutor técnico del Proyecto:: Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentaries de cataluña (IRTA), España; Coordinador del Proyecto: Dr. Josep Usall (IRTA). Contribución al financiamiento del Proyecto: Instituto Nacional de...Biblioteca(s): INIA Las Brujas; INIA Tacuarembó. |
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2. | | Feippe, A.; Müller, I.; Echeverria, G.; Lamarca, N.; Chiesa, N.; Viñas, I.; Albín, A.; Teixido, N. Relación entre los atributos físico-químicos de manzanas de exportación y las preferencias del consumidor Las Brujas, Canelones (Uruguay): INIA, 2007. (INIA Serie Actividades de Difusión ; 503) Proyecto: Evaluación y promoción de la calidad de frutas uruguayas en base a los estándares de calidad de la Unión Europea. Participan: INIA, AECI, IRTA, OPPBiblioteca(s): INIA Las Brujas; INIA Tacuarembó. |
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3. | | FEIPPE, A.; MULLER, I.; ALBIN, A.; CHIESA, N.; ECHEVERRÍA, G.; LAMARCA, N.; USALL, J. Valoración de manzanas y citrus de Uruguay por el consumidor europeo Revista INIA, 2006, no. 6, p.17-21Biblioteca(s): INIA La Estanzuela; INIA Las Brujas; INIA Salto Grande; INIA Tacuarembó. |
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Registros recuperados : 3 | |
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| Acceso al texto completo restringido a Biblioteca INIA Las Brujas. Por información adicional contacte bibliolb@inia.org.uy. |
Registro completo
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Biblioteca (s) : |
INIA Las Brujas. |
Fecha actual : |
05/11/2021 |
Actualizado : |
15/06/2022 |
Tipo de producción científica : |
Artículos en Revistas Indexadas Internacionales |
Circulación / Nivel : |
Internacional - -- |
Autor : |
ALVES, A.; CISNEROS, E.F.; BALMELLI, G.; POLTRI, S.N.M.; RODRIGUES, J. |
Afiliación : |
A. ALVES, Centro de Estudos Florestais, Instituto Superior de Agronomia, Universidade de Lisboa, Tapada da Ajuda, Lisboa, Portugal; E. F. CISNEROS, INSIMA-FCF-CITSE, Instituto de Silvicultura y Manejo de Bosques - Facultad de Ciencias Forestales - Centro de Investigación y Transferencia de Santiago del Estero, Universidad Nacional de Santiago del Estero, Santiago del Estero, Argentina; GUSTAVO DANIEL BALMELLI HERNANDEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; S.N.M. POLTRI, Inst. Agrobiotecnología y Biología Molecular (IABiMo), Insti. Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA), Consejo Nac. Inv. Científicas y Técnicas (CONICET), Inst. Biotecnología, Centro Investigación Veterinarias y Agronómicas, INTA, Bs.As. Argentina; J. RODRIGUES, Centro de Estudos Florestais, Instituto Superior de Agronomia, Universidade de Lisboa, Tapada da Ajuda, Lisboa, Portugal. |
Título : |
Assessment of eucalypts wood lignin content by analytical pyrolysis, comparison with Klason and total lignin contents. |
Fecha de publicación : |
2021 |
Fuente / Imprenta : |
Journal of Wood Chemistry and Technology, 2021, volume 41, isuue 6, pages 229-235. doi: https://doi.org/10.1080/02773813.2021.1986071 |
ISSN : |
0277-3813 (print); 1532-2319 (electronic) |
DOI : |
10.1080/02773813.2021.1986071 |
Idioma : |
Inglés |
Notas : |
Article history: Published online: 13 Oct 2021.
Corresponding author: Rodrigues, J.; Centro de Estudos Florestais, Instituto Superior de Agronomia, Universidade de Lisboa, Tapada da Ajuda, Lisboa, Portugal |
Contenido : |
ABSTRACT. - Analytical pyrolysis can be used to determine the lignin content (Py-lignin) in eucalypt woods with a precision (0.37%) similar to the wet reference methods. Good correlations were found between the Py-lignin results and Klason (94%) and total lignin contents (95%). Besides apparent species-specific deviations, an average difference of 1.3% compared to the total lignin content was observed, well below the 3.9% difference reported for softwoods (guaiacyl lignin). Since Eucalyptus has more syringyl (S) than guaiacyl (G) units, this suggests that S units are overestimated in comparison to G units by analytical pyrolysis, in line with previous findings for different degradation methods, including pyrolysis. © 2021 Taylor & Francis Group, LLC.
2021 Taylor & Francis Group, LLC |
Palabras claves : |
Eucalyptus genus; Klason lignin; Py-lignin; Total lignin. |
Thesagro : |
EUCALYPTUS. |
Asunto categoría : |
K01 Ciencias forestales - Aspectos generales |
Marc : |
LEADER 01887naa a2200265 a 4500 001 1062514 005 2022-06-15 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a0277-3813 (print); 1532-2319 (electronic) 024 7 $a10.1080/02773813.2021.1986071$2DOI 100 1 $aALVES, A. 245 $aAssessment of eucalypts wood lignin content by analytical pyrolysis, comparison with Klason and total lignin contents.$h[electronic resource] 260 $c2021 500 $aArticle history: Published online: 13 Oct 2021. Corresponding author: Rodrigues, J.; Centro de Estudos Florestais, Instituto Superior de Agronomia, Universidade de Lisboa, Tapada da Ajuda, Lisboa, Portugal 520 $aABSTRACT. - Analytical pyrolysis can be used to determine the lignin content (Py-lignin) in eucalypt woods with a precision (0.37%) similar to the wet reference methods. Good correlations were found between the Py-lignin results and Klason (94%) and total lignin contents (95%). Besides apparent species-specific deviations, an average difference of 1.3% compared to the total lignin content was observed, well below the 3.9% difference reported for softwoods (guaiacyl lignin). Since Eucalyptus has more syringyl (S) than guaiacyl (G) units, this suggests that S units are overestimated in comparison to G units by analytical pyrolysis, in line with previous findings for different degradation methods, including pyrolysis. © 2021 Taylor & Francis Group, LLC. 2021 Taylor & Francis Group, LLC 650 $aEUCALYPTUS 653 $aEucalyptus genus 653 $aKlason lignin 653 $aPy-lignin 653 $aTotal lignin 700 1 $aCISNEROS, E.F. 700 1 $aBALMELLI, G. 700 1 $aPOLTRI, S.N.M. 700 1 $aRODRIGUES, J. 773 $tJournal of Wood Chemistry and Technology, 2021, volume 41, isuue 6, pages 229-235. doi: https://doi.org/10.1080/02773813.2021.1986071
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